Huslík MČR juniorů družstev 2019

Huslík MČR juniorů družstev 2019

Stručně o turnaji

PROPOZICE   VÝSLEDKY   DRUŽSTVA U15  DRUŽSTVA U19  HRACÍ SYSTÉM   NASAZENÍ


CENTRUM VIKTORIA  FOTOGALERIE    PARTNEŘI   MR 2016     MR 2017     MR 2018


2.6.2019 - Tituly pro Moravskou Slavii Brno a SCC Hradec Králové

Mistrovské tituly pro rok 2019 si na Huslík Mistrovství ČR juniorů družstev do 15ti a 19ti let v brněnském Centru Viktoria zajistila družstva Morenda Brno U15 a SCC Hradec Králové U19. Hráči Morendy zdolali ve finálovém střetnutí celek SCC Hradec Králové U15 poměrem 2/1, když rozhodující body pro ně vybojovali Martin Štěpán na pozici chlapce1, který zdolal Farída Farraga a Nikol Štěpánová na holce po výhře nad Leonou El Nakhala. Jediný bod hradeckých vybojoval Vojta Martinovský proti Karolíně Šrámkové, která nastoupila na pozici chlapce2. Bronzové medaile si z Brna odváží celek Corkers Ostrava po výhře nad 1.SQ Teplice 3/0.


V devatenáctkách se hrála tříčlenná finálová skupina, V té již včera večer zdolal domácí tým Viktoria Brno Huslík celek 1. SQ Teplice 2/1. V dnešních utkáních byl ale nejúspěšnějším týmem celek SCC Hradec Králové, který zdolal oslabený domácí tým poměrem 3/0 a následně i 1.SQ Teplice stejným poměrem 3/0 a zajistil si tak mistrovský titul v sestavě Karím Farrag, Šimon Makovský a Tamara Holzbauerová. Druhá příčka a stříbrné medaile patří domácímu celku Viktoria Brno Huslík a třetí teplickému 1. SQ.

1.6.2019 - MČR v plném proudu

Dnes bylo v brněnském Centru Viktoria rozehráno Huslík Mistrovství ČR juniorů družstev do 15ti a 19ti let. Účastní se jej celkem 27 družstev, z toho 16 v kategorii patnáctiletých a 11 v devatenáctkách. Po prvním hracím dnu již známe skoro všechny medailisty, avšak o tom, jak si je jednotlivé týmy rozdělí, se rozhodne až zítra. Dnes bylo odehráno 42 utkání týmů, což znamená 126 zápasů jednotlivců. V centru se celý den pohybovalo kolem 150 hráčů, trenérů a příznivců squashe, takže bylo opravdu plno. A po dlouhé době, jestli ne vůbec poprvé, mohli vidět všechny putovní poháry ČASQ pro soutěže družstev na jednom místě, tedy poháry pro mistra ČR extraligy mužů, žen a samozřejmě i pro U19 a U15.


V U15 se hrál pavouk a zítra zbývá odehrát utkání o konečná umístění. Finále si zajistila dvě nejvýše nasazená družstva, tedy SCC Hradec Králové U 15 a Morenda Brno U15. O konečné třetí místo se utkají poražení semifinalisté. Hráči 1.SQ Teplice vyzvou družstvo Corkers Ostrava.

Kategorie devatenáctiletých se hraje systémem skupin. Ze tří nejvýše nasazených družstev si postup do finálové skupiny zajistilo pouze družstvo Viktoria Brno Huslík, které v souboji o medaile doplní týmy SCC Hradec Králové U19 a 1.SQ Teplice A. Devatenáctiletí již dnes odehráli i první utkání ve všech skupinách o umístění a v té finálové zdolal právě domácí hráči Viktoria Brno Huslík celek 1.SQ Teplice A.


31.5.2019 - Časový harmonogram

Dnes vám přinášíme časový harmonogram celého mistrovství. Upozorňujeme, že uvedené časy jsou pouze ORIENTAČNÍ !!!!!  Přesně dodrženy budou vždy pouze časy zahajovacích utkání v sobotu (9:30 hodin) a v neděli (9:00 hodin a 10:30 hodin). Během hracího dne budou ostatní časy vždy průběžně aktualizovány.

Časový harmonogram na sobotu 1.6.2019 naleznete ZDE.

Časový harmonogram na neděli 2.6.2019 naleznete ZDE.

30.5.2019 - Konečné nasazení družstev a soupisky

Dnes byly zveřejněny definitivní soupisky družstev včetně pořadí hráčů na nich. Současně bylo zveřejněno i definitivní nasazení jednotlivých týmů. V souvislosti se zahájeníém turnaje opakovaně upozorňujeme všechny týmy, že losování se uskuteční v den zahájení mistrovství 1. června 2019 v 9:00 hodin v místě konání. Setkání zástupců týmů bude zahájeno týž den v 8:45 hodin v místě konání.

28.5.2019 Nasazení družstev a soupisky s bodovými hodnotami

Pod příslušnými odkazy jsou zveřejněny soupisky družstev s bodovými hodnotami jednotlivých hráčů sloužícími pro výpočet nasazení jednotlivých družstev. Pod odkazem Nasazení pak naleznete výsledné nasazení jednotlivých družstev. Prosíme zástupce jednotlivých klubů o kontrolu výpočtu a případné připomínky.

27.5.2019 Hrací systém a soupisky

Mistrovství ČR juniorů družstev se zúčastní celkem 27 týmů, z toho 16 v kategorii U15 a 11 v kategorii U19. Dnes byly zveřejněny soupisky jednotlivých týmů, které naleznete pod odkazy DRUŽSTVA U15 a DRUŽSTVA U19. Nasazení jednotlivých družstev bude zveřejněno během zítřka. Zástupci jednotlivých týmů mohou do středy 29.5.2019 do 23:59 hodin podávat námitky nebo připomínky proti pořadí jednotlivých hráčů na soupiskách. Tyto budou následně posouzeny a dne 30.5.2019 bude zveřejněno konečné nasazení družstev a pořadí jednotlivých hráčů na soupiskách. Proti tomuto již neexistuje žádné právo na odvolání.

Současně zveřejňujeme hrací systém celého šampionátu, který naleznete pod odkazem ZDE.

Ještě jednou upozorňujeme všechny účastníky akce, aby se seznámili se všemi pokyny a informacemi - viz níže.

21.5.2019 Přihlášená družstva

Po uzávěrce přihlášek již známe všechna přihlášená družstva. V kategorii U15 se přihlásilo celkem 16 týmů, v U19 pak týmů 11. Jejich seznam naleznete pod odkazy výše. Pro ty, kteří tak ještě neučinili pouze opakujeme, že soupisky je nutno zaslat nejpozději do 24. 5. 2019 do 23:59 hod. elektronicky na adresu svec@czechsquash.cz.

19.5.2019 Možnost přespání v Centru Viktoria pro družstva

Na podkladě požadavků některých týmů se nám podařilo dohodnout s majiteli centra Viktoria, že v průběhu MČR juniorů družstev bude pro týmy, které budou mít zájem, možno zajistit přespání na kurtech (karimatka, spacák) přímo v centru. Cena je 150,-Kč/osoba a zahrnuje poplatek za noc a snídani (toast, džus). Jedná se pouze o noc ze soboty na neděli. Pro více informací a také rezervaci volejte Jan Břeň, tel.: 608 457 083.

Vítejte na stránkách MČR družstev juniorů

Vítejte na stránkách Mistrovství České republiky ve squashi juniorů družstev do 15-ti a 19-ti let. Tato významná akce juniorského kalendáře se opět vrací do Brna do Centra Viktoria a jsme velice rádi, že Vás můžeme opět přivítat. Budeme se snažit akci uspořádat k Vaší všeobecné spokojenosti.

Zajímavosti:

V sobotu 1.6.2019 se na hladině Brněnské přehrady koná večer od 22,30 hodin jeden ze čtyř velkých ohňostrojů, tentokrát skupiny FLASH BARRANDOV SFX Česko (cca 25minut) u příležitosti každoroční mezinárodní přehlídky ohňostrojů s hudbou Ignis Brunensis. Každý z těchto ohňostrojů navštíví cca 200.000 diváků. Tímto Vás srdečně zveme.

DŮLEŽITÉ INFORMACE K MČR DRUŽSTEV:

Počet startujících: 

maximálně 16 týmů v každé kategorii. Pokud se přihlásí více jak 16 týmů, mistrovství se zúčastní 16 nejvýše nasazených týmů

Přihlášky: 

nejpozději 20. 5. 2019 do 23:59 hod. elektronicky na adresu svec@czechsquash.cz

Formulář k přihlášení družstev a soupisku naleznete ZDE.

Kritéria akceptování přihlášky:

Nárok na účast na mistrovství mají kluby a hráči, kteří jsou řádně registrovanými členy ČASQ (hráči s minimálně půlroční platnou registrací) a kterým nebyla zakázána ze strany ČASQ nebo SK ČASQ účast v jakýchkoli soutěžích jednotlivců tak i družstev na základě disciplinárního provinění z jakéhokoli jiného důvodu.

Mistrovství se mohou účastnit pouze hráči s českým občanstvím

Každý klub může přihlásit libovolný počet družstev do každé věkové kategorie

Jakýkoliv přihlášený tým na mistrovství musí mít na soupisce minimálně tři hráče, z toho vždy minimálně jednu dívku a jednoho chlapce, maximálně pak pět hráčů. Všichni hráči musí být ve věku do 19-ti let, resp. do 15-ti let.

V kategorii do 19-ti let mohou startovat pouze hráči starší 13-ti let v den zahájení mistrovství.

Hostování hráčů není přípustné

Každý hráč může startovat a být nominován pouze do jednoho týmu a do jedné věkové kategorie 

Hrací systém:

Hrací systém zveřejní SK 5 dní před začátkem mistrovství s ohledem na počet přihlášených týmů 

Systém nasazení:

Nasazení týmů bude provedeno dle Soutěžního a klasifikačního řádu ČASQ 

Losování:

v den zahájení mistrovství 1. června 2019 v 9:00 hodin v místě konání 

Setkání zástupců týmů:

v den zahájení mistrovství 1. června 2019 v 8:45 hodin v místě konání 

Občerstvení:

pro účastníky turnaje zdarma 

Ceny pro účastníky:

poháry pro družstva na 1. - 3. místě každé kategorie

medaile pro hráče družstev na 1., 2., a 3. místě každé kategorie

Shrnutí nejdůležitějších informací pro zástupce týmů:

8 dní před datem zahájení mistrovství oznámit ČASQ soupisku družstva se jmény hráčů v jejich družstvu v sestupném pořadí podle výkonnosti;

6 dní před datem zahájení mistrovství oznámit ČASQ změny v soupisce členů jejich družstva, avšak pouze změny ze zdravotních důvodů;

5 dní před datem zahájení mistrovství zašle SK návrh nasazení družstev a jednotlivých hráčů v družstvech všem zúčastněným klubům;

3 dny před datem zahájení mistrovství musí být podány všechny námitky nebo připomínky proti návrhu nasazení družstev nebo na pořadí jednotlivých hráčů na soupiskách;

2 dny před datem zahájení mistrovství zveřejní technický ředitel konečné nasazení družstev a pořadí jednotlivých hráčů na soupiskách. Neexistuje žádné právo na odvolání;

30 minut před plánovaným začátkem utkání nebo do 10 minut od ukončení předchozího utkání provést nominaci družstva k utkání.

Zvláštní pokyny:

Turnaje a utkání pořádané pod hlavičkou ČASQ se hrají s míčky DUNLOP PRO, ČASQ doporučuje z důvodu bezpečnosti použití ochranných squashových brýlí, pro juniory do 19 let je používání brýlí povinné. Hráči jsou v případě potřeby povinni rozhodovat jiná utkání. Startující hrají na vlastní nebezpečí.

Partnery turnaje a klubu jsou:

partner

  

Český squash je finančně podporován Národní sportovní agenturou

NSA

HLAVNÍ PARTNER ČESKÉHO SQUASHE

AUTOCONT

PARTNEŘI ČESKÉHO SQUASHE

ASB Under Armour Dunlop
suitable
Vytvořilo APEX Solutions ve spolupráci s Grafickým studiem SUITABLE.CZ za finanční podpory FotoRobot